Måndag igen!

Ibland kan saker hända snabbt och ibland inte. Den här helgen har gått så fort och den har varit så bra och känner mig faktiskt lite mer lyckligare än vanligt den här måndagsmorgonen trots att jag ska iväg och jobba.

Jag minns the Pinks!

Jag kunde inte låta bli att fixa hem några låtar från The Pinks-tiden! Shit vilken lycka! Jag gillade svensk gladpop redan då! Deras låt "Vårstämning" får ju vem som helst att le på läpparna - "solen klättrar ner för skyn och bilarna kör i karavan och när jag vandrar uppför avenyn är det vårstämning i stan"!

Super Super Superman!

Har haft en trevlig kväll. Jag och Per har sett Superman Returns och den var riktigt bra faktiskt. Relativt billig underhållning efter en hård arbetsvecka. Den innehåll mycket action (såklart!), lite kärlek och lite far och son-känslor. Men varför ingriper bara Superman vid bilolyckor, rån och när onda människor som Lex Luthor planerar hemskheter? Varför kan man inte göra en film där Supermannen fixar en hållbar lösning på konflikten mellan Palestina och Israel? Fixar ordning och reda i Afghanistan och Irak så att människorna där slipper leva i en vardag som mestadels består av bilbomber, självmordsbombare och krigsherrar som tjänar massor av pengar på opium? Listan kan göras hur lång som helst... Nu är jag i alla fall hemma igen. Har hällt upp ett glas rödvin, lyssnar på musik och donar lite i rummet. Förresten, hade inte the Pinks en låt som lät ungefär som "Super Super Superman"?

världens finaste utsikt?

världens finaste utsikt?
Rift Valley, Kenya - november 2005. Lycka!

Ensam på Fysikgränd

Torsdag kväll och jag är rastlös. Borde gå och lägga mig snart, börjar jobba 6 imorgon. Menmen. Idag har det väl inte hänt så himla mycket förutom att jag jobbat. Har fått tillbaka mina saker från personen jag valde att inte se härom dagen och vi hade ett bra prat, alltid nåt. Hilde har åkt till Ulvön över helgen så jag känner mig lite ensam just nu. Längtar litelite efter sommarlivet på Tjädervägen, frukost på verandan, kaffe med mamma och pappa, springa över gatan till Eklöfs, långa kvällsprat med syster på altanen, gunga med Majken, promenader med Boy, sitta på 811:an på väg till Östhammar, Öregrund eller Uppsala, en rejäl fest med alla där hemma. Och jag kommer missa kräftfisket och kräftskivan i år... fan.  Får försöka avsluta dagens blogg med lite mer positiv attityd: Är ledig i helgen och det ska bli så skönt att vara ledig hela 2 dagar i sträck! Imorgon ska jag och Per på bio och sen blir det förhoppningsvis nån slags utflykt på lördag med efterföljande fest. Livet leker nog lite ändå och jag är nog ganska glad ändå!

Skriv under!


http://www.namninsamling.com/fred_nu



The bitches are back...and gone again!

Hilde klev upp nån gång efter 6 i morse, sen kom hon in i rummet igen och sa att "storstädningen ska göras här idag, och de är här nu så vi måste plocka bort grejerna i köket". Bitcharna i oss båda vaknade till, "de kan väl för fan säga vilken dag de ska komma så att man hinner fixa undan allt och blablabla. VI BOR JU FAKTISKT HÄR OCH ANVÄNDER VÅRA SAKER I KÖKET!" Så det var bara att gå ut i köket och röja undan. Men man insåg ganska fort att det inte skulle löna sig att vara otrevlig mot några stackars sommarjobbare som förmodligen gör det värsta skitjobbet i hela Umeå. Sen gick jag in och somnade om några timmar. Sen blev det frukost ute i solen med Hildes mormor. Killen som äger städfirman kom förbi i sin flashiga BMW och satte sig vid oss och pratade en bra stund om allt från äckliga korridorer till det ljuvliga norrländska ljuset om nätterna. När han gick sa Hildes mormor "Det där var väl en trevlig ung man Karin" på sin ljuvliga norska. Joda. Nu är korridoren "storstädad" iaf. Jippi.

Ur det förflutna kommer inget gott, eller?

Har precis avslutat ett mycket trevligt samtal med Elina, vi utbytte diverse butikserfarenheter (extrajobbare som vi är) och hon hade haft sin värsta dag nånsin i sitt mataffärsliv. 35 gradig värme i Sthlm city, löningsdag, bara 4 som jobbar och vad händer? Jo en propp går och frysarna går sönder och allt i kylar och frys blir förstört och måste kastas... Som sagt ibland får man vara glad för det lilla. Har för övrigt haft en rätt traumatisk dag - har sett folk från det förflutna och bl.a. låtsats att inte se dem. "Ojdå, där går han ut från konsum och om jag fortsätter rakt fram så kommer vi möta varandra, så det är bäst att jag ställer mig och stirrar in i den stängda dataaffären så slipper jag möta honom och be om mina saker som han har lånat av mig". Varför kan folk inte bara lämna tillbaka saker i brevinkast? Jag är helt säker på att livet skulle bli mycket lättare då!  En annan person gjorde det ondare att se, även fast det bara var på långt håll. Men det går väl över, nån gång i alla fall. Nu ska jag och min andra halva Hilde-Beate sova.

Lite shopping



Har varit på stan idag och shoppat lite med Stina. Det blev dock inte så jättemycket shopping i och med att jag inte fick in min lön på kontot idag, då de strulat till det lite med siffrorna på lönekontoret, men har blivit lovade pengarna imorgon iaf. Köpte i alla fall en otroligt söt röd Milla-klänning (Milla är ju Alfons Åbergs kompis, för de som inte vet!) till världens gulligaste människa Majken som  är 18 månader, det tråkigaste är bara att jag måste skicka den till Uppsala så att hon hinner använda den innan hösten kommer. Sen köpte jag en mycket snygg kjol på Kii
till mig själv. Den kommer nog till användning till helgen om vädret tillåter, då ska jag och Per ut och göra stan!
Lite shopping

En bra måndag

Idag fick jag en sån otrolig längtan efter Stockholmsbrudarna, så jag ringde upp dem alla! Fick napp hos Johanna och Erika, så himla kul att prata med dem, men gud vad jag saknar dem. Efter att jag slutat jobba och innan jag börjar jobba igen nån gång i augusit/september ska jag ta mig en tripp till Gimo, Gävle, Stockholm, Linköping, Göteborg och Bryssel och hälsa på Very Important People in  my life! Har haft en bra dag idag annars, jobbade till 15, sen tränade jag och efter det tog jag brassestolen och satte mig ute på gräsmattan och bara njöt i några timmar. Eftersom jag är ledig imorgon blev det lite vin ikväll med trevligt sällskap, men nu blir det snart sömn tror jag. Sover så himla gott med Hilde i samma rum. Vi skulle nog kunna bo tillsammans i en garderob om vi skulle vara tvungna! Eller inte kanske...?!

Älskade syster yster

Världens bästa syster
Så här på en söndag kväll kan man lätt längta efter temys med världens bästa syster.

The Quiz

Okej folket, lyssna på The Quiz med Hello Saferide nu. Utomordentlig text! Ett litet smakprov följer :  "Do you talk in the middle of Seinfeld / Do you read more than two books a month / Do you get racist or sexist when you´ve had a few / Is it fine if I make more money than you / Have you slept with any people I work with / Is there anyone you´d rather wish to I´d be". Har för övrigt haft en mycket trevlig kväll. Jag och Per blev bjudna på god middag och rödvin hos Sara. Nu ska jag lägga mig och läsa lite... rödvin är fint att sova på.

A lucky day

Har haft en lång men perfekt dag från början till slut. Hildes mamma, mormor och en av mammans vänner är här. Vi har ätit god middag, druckit whiskey och rödvin och pratat massor. Sedan kom vår manliga favoritgranne in en sväng och fick kaffe och efterrätt. Nu känner jag två trevliga tyska män. Inte illa.

Böcker

Var på UB en sväng igår och lånade en salig blandning litteratur. Allt ifrån Anna Gavaldas "Tillsammans är man mindre ensam", Joyce Carol Oates "Mitt i livet", Gunnar Ardelius "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" till Martin Kellermans seriealbum om Rocky. Började med att läsa Ardelius - som jag även läst ut. Tänkte bjuda på ett litet citat från boken: "När vet man att det är slut? Kanske när man känner sig mer kär i sina minnen än i den man har framför sig." För att lätta upp stämningen lite, så har jag idag läst Rocky 5. Kellerman är lika klockren som vanligt. Nu ska jag börja läsa Rocky 6!

Utvald!

Är sjukt trött idag. Sov grymt dåligt inatt, inte på grund av min granne indiern som har haft som vana att titta på bollywoodfilmer hela nätterna tillsammans med andra indier, utan inatt var det så fridfullt tyst på Fysikgränd. Och det enda jag gjorde var att ligga och vrida och vända mig och försöka sova... "Nu är det fyra timmar kvar tills jag ska stiga upp, tre timmar, 2 timmar osv...". Men nu har jag haft en liten powernap och det tillsammans med en dusch blir nog finfint. En annan sak jag har att glädja mig åt är att jag fick ett litet fint kort på posten idag "Du är utvald att delta i Sveriges Radio P4:s Svensktoppsjury! Under fyra veckor har du en unik möjlighet att påverka listans utformning genom att vara med i omröstningen." Wiieh!

Nu måste jag dona lite om jag ska vara klar tills Per kommer och hämtar mig. Grillning på Nydala väntar.

Musikpolis - ja, tack!

Allvarligt talat, den där låten som spelas  ganska ofta just nu "Fell in love with an alien" är bland det mest menlösaste jag hört på länge. Tänk om jag fick vara hela världens musikpolis, vad kul det skulle vara och vad bra musik alla andra skulle få höra!

Nästan frost!

Läste i Sofias blogg precis att det bara var 4 grader hemma inatt... Undrar hur många grader det var här uppe då?! Kallt ju. Har sovit gott, förutom att jag vaknade av att ett skumt sms från Göteborg nån gång runt 2-tiden. Förstod hälften. Men jag tänker inte ens bemöda mig att ens vilja förstå längre. Sådetså.

Favoriter

Favoriter
Tre av mina favoritmänniskor - Erik, Sara och Per på en mycket galen men otroligt kul fest i Saras lägenhet precis innan jag och Sara åkte till Kenya. Natten slutade med att jag ramlade (som sagt, ramlar är något jag gör lika bra nykter som onykter) baklänges in i ett skrivbord med en mycket hård och vass kant hos min dåvarande pojkvän (som blev helt vettskrämd). Jag slog i bakskallen och det gjorde mycket ont. Hade skapligt ont i huvudet efteråt och fick en fin bula. Men som sagt, jag har ju oftast tur i oturen i alla fall när jag gör illa mig.

Hello Saferide

Om du inte redan gjort det, börja lyssna på Hello Saferide. Gudomlig musik och klockrena texter.

mellanöstern

Det händer mycket ont i världen just nu, speciellt i mellanöstern och som vanligt är det civilbefolkningen som drabbas värst. Jag är verkligen inte någon vän av Israels utrikespolitik, men jag gillar heller inte terroristorganizationer som Hizbollah. Haaretz.com tycker jag är en bra sida för att få reda på vad som verkligen sker i mellanöstern.

Äkta kärlek

Äkta kärlek
Utan riktiga vänner vore livet inget värt. Den här vänskapen började för snart 2 år sedan och det sa klick i ett äckligt korridorskök i Umeå.

Sjöutsikt i Kågeträsk

Sjöutsikt i Kågeträsk


Fika i Kågeträsk

Fika i Kågeträsk


Västerbotten är fint

Har haft en så himla bra dag idag. Mamma och pappa kom förbi runt halv 9 imorse och sen åkte vi norrut mot Kågeträsk - några mil norr om Skellefteå. Vi kom fram till Eklöfs hus vid 11 - kollade runt lite, så himla fint och med sjön som närmsta granne. Sedan fikade vi och och sen blev det lite sightseeing i byarna runt omkring och sedan åkte vi till Byske och åt lunch vid havet och sedan blev det en sväng på marknaden. Köpte det obligatoriska tunnbrödet. Kom hem till Umeå nu på kvällen, sov nästan hela vägen hem. När jag skulle säga hejdå till mam och pap så blev jag sentimental och lite ledsen. Det har nog bara varit lite för mycket på slutet tror jag. Men det blev bättre som alltid efter en pratstund med Hilde. Nu ska jag lägga mig och läsa och hoppas på vackra drömmar.

Åka bil är kul....

Jag mår som jag förtjänar idag och nu ska jag strax ge mig iväg på en biltur norrut med mamma och pappa. Spännande. Kul fest igår iaf!

Världens bästa Per fyller år!

Världens bästa Per fyller år!
Grattis pertan! Ikväll blir det fest!

Sömn är viktigt!

Åkte till mamma och pappa på Nydala igår, fick god mat och vin och sen slocknade jag som ett litet barn runt 22, så himla skönt! Idag har vi var varit på stan, Gammlia och sen åt mat på Invitio - mycket gott. Nu ska jag ladda inför Pers fest...!

lite meatloaf så här på kvällen

P3 spelar Meatloaf just nu, det var verkligen inte igår man hörde honom på radion... och det är jag nog glad för. Men lite kul är det ändå. Jobb imorgon mellan 6-15-30 sedan väntar förhoppningsvis en trevlig helg. Middag med mor och far imorgon och ev. en sväng på stan, sedan har ju Per fest på lördag kväll så då överger jag päronen en sväng. På söndag blir det utflykt till Kågeträsk för att besöka Eklöfs. Ska bli skönt att lämna stan lite. Nu läggdags. 

Festivalminne

Skulle egentligen gå på stan med mamma och pappa idag, men det är lite halvdåligt väder så vi åkte till Strömpilen och gick där lite. Köpte hårspray och en kortärmad skjorta! Såg i tidningen att Arvikafestivalen börjar idag... Var på Arvikafestivalen 2001 med min dåvarande pojkvän Anders och det blev verkligen en kaotisk festival. Under festivalen gjorde vi slut, min älskade morfar dog, ihärdigt spöregn, störda grannar, tältet gick sönder - men jag kunde sova ändå för Anders låg och höll i en pinne så att tältet stod någorlunda upprätt. Det var jag mycket tacksam för och tog det som kompensation för att han var helt besatt av brudarna i Sahara Hotnights... "Kolla inte bakåt nu, men gitarristen i Sahara Hotnights står bakom oss...".  Vi båda var mycket glada när hans föräldrar hämtade oss i Karlstad på söndagen. Just då kändes det inte speciellt roligt, men när vi träffades igen här i Umeå några år senare så var det mycket roligt att minnas festivalen ihop!

Finaste gällivaregrabben

Finaste gällivaregrabben
Efterlängtad på Fysikgränd.

Grillning och vin

Mor och far har anlänt till staden nu så jag har varit på Nydala nu på kvällen och grillat och druckit lite vin. Mycket trevligt! När jag cyklade hem så ringde telefonen, och det var älskade Stiven (eg. Stefan från Gällivare)! Ska bli så himla kul att han kommer tillbaka till korren i höst efter sin surfartermin i Spanien.

En nallebjörn som man vill krama....?

En nallebjörn som man vill krama....?


Underbar låt

Måste bara skriva att Selmas (Andreas och Andreas) låt "Så som jag minns dig" är helt fantastisk och Andreas röst är helt gudomlig, precis som vanligt! Ska verkligen bli spännande att höra mer från dem.

Lite surr bara

Dagarna går så himla fort på jobbet, jobbade 6-16 idag och tiden bara susade iväg! Imorgon jobbar jag 16-22, och det känns skönt att få sova ut lite. Var på Ålidhems centrum nyss och stötte på R. Har inte träffat honom sen nån gång i mars tror jag. Känns skönt när man stöter på folk ur det förflutna och det är lättpratat, det är ju inte alla gånger det blir så. Nu ska jag städa lite i köket.....

Bom sicka bom (så att alla som vill kan sjunga med)

Bom sicka bom

Tycker du som jag, så rider vi,

för då känn för då känn för då känner jag mej jag mej fri.

Lille häst lille häst vilka skutt du tar,

sitter svans sitter svans sitter svansen ändå ändå kvar.

Så far och flyg och ryk och ränn

och bom sicka bom ä du me'på den så spring och skrik

och kom igen och bom sicka bom ut i mässingen,

och tut och tjut och tjosan sen

och bom sicka bom va'de'small i den.

Så far och flyg och ryk och ränn

och bom sicka bom ä du me'på den

och bom sicka bom ä du me'på den

och bom sicka bom ä du me'på den. (Ja!)

 


Bom Sicka Bom är power!

Nu får det fan vara slut på deppmusik i min stereo! Har lyssnat på en skiva som jag fick av Christian för en massa år sedan när vi bodde i Uppsala - som han döpte till "Bamse och Vargen", som bistår av allt från Bom Sicka Bom till tung hip hop och reggae.  Den skivan blev en självklar favorit på festerna i Jossans, Karins och min lägenhet. Får se om den kan göra samma succé på Fysikgränd?!

Ett av världens farligaste djur - flodhästar är sötare i sagorna....

Ett av världens farligaste djur - flodhästar är sötare i sagorna....


Solen över Masai Mara

Solen över Masai Mara


Lejonkungen i Masai Mara

Lejonkungen i Masai Mara


Igelkottsfamiljen

Förra sommaren när jag bodde hemma hos mamma och pappa över sommaren så  fick vi besök av en väldigt sällskaplig liten igelkottsdam titt som tätt när vi satt ute på altanen, helst när det grilldoften låg tät över villaidyllen. Hon ville som vara med så mycket det gick på hennes eget vis. I år har denna igelkottsdam bosatt sig under verandan på framsidan och alldeles nyligen fått 5 små ungar. Mamma är överväldigad av förtjusning, men häromdagen blev hon utom sig av oro då igelkottsmamman tog med sig 3 av sina ungar på en liten promenad ute på gatan - där diverse kombi-bilar (gärna volvo eller saab)
 ofta passerar så mamma höll ett vakande öga på de små bedårande livens promenad. Apropå bebisar så ska Saras brorsdotter heta Elvira. Livet är stort.

Finding Neverland

Har precis sett en underbar film. Finding Neverland. Helt fantastisk måste jag säga. Jag gillar filmer som är lite magiska och som verkligen berör en och den här filmen var en sådan. Se den om du inte redan gjort det. Lyssnar på Weeping Willows skiva "Broken Promise Land" just nu och den är precis lika bra som vanligt. Kommer ihåg när jag och brudarna bodde i en underbar lägenhet vid Vaksala torg i Uppsala och när vi såg Weeping på Katalin, det var en kul kväll. Det har slutat regna nu och det är fint ljus ute så jag tror att det får vara slut för sängläge för ett tag nu och istället går jag ut och går en promenad.

Mys i regnet

Slutade jobba redan kl. 13 idag, så då fick jag cykla hem i regnet. Men det gör inte så mkt att det regnar för jag har köpt en ny bok, tänt ljusslingan i fönstret och ur stereon hörs Sophie Zelmani så nu ska jag bara njuta. Är ledig imorgon, känns nästan som en liten miniminisemester. Och nu är ju VM över för den här gången. Per och hans bror Johan kom hit och såg den, jag höll på Frankrike, men det gjorde inte så mycket att Italien vann.

Klinsmann är ju tuffast

Det är verkligen skönt att cykla hem i den svenska sommarnatten utan att vara speciellt onykter. Att cykla om natten när det är sommar är en av de gånger då jag verkligen kan inse att jag är så tilfreds till livet och att allt är jäkligt bra helt enkelt! Tyskland vann ju till Martin och hans landsmäns stora glädje. Martin är ju i och för sig bara 1/4 tysk och till resten av delarna kroat. Klinsmann är ju iaf så jäkla cool! Han och hans mörkhåriga kollega (som ser ut som en pappa i nån amerikansk serie typ OC eller vad heter det där andra som går på söndagskvällarna vanligtvis - den serien som internt kan förknippas med att Christoffer har sabbat låten till..) har sett så himla coola ut under hela gruppspelet - high fashion liksom. Nu sova.

Blåmärken och lite annat

Lördag kväll och jag har precis kommit hem från jobbet, ska duscha och äta nåt och sen cykla ner på stan och se fotbollen med Martin. Usch, vilka blåmärken jag har fått på kroppen... ser verkligen ut som att jag är blivit misshandlad, men de kommer från jobbet... Men inget av dem går iaf att jämföra med det blåmärke som var typ 10 cm stort och hjärtformat som jag fick när jag halkade in i badkaret i vårt badrum i lägenheten i Nairobi, det var groteskt om nåt.  Till något trevligare... Carolina är i stan i helgen, så himla kul att träffa henne! Så igår var jag, Caro och Hilde på TC och åt middag och drack öl och mohjitos! Mycket trevligt! Nu måste jag hoppa in i duschen om jag ska hinna... Peace out!

The king of pancakes!

Ikväll har jag och Hilde utsett Per till pannkakornas mästare! Han vet hur två utsvultna kvinnor vill ha sina pannkakor! :) Så vackra och så fina och så goda. Per is the king of the pancakes!

Oväntat besök!

Hade lite Gimolängtan idag, eller kanske inte så mycket längtan efter Gimo utan mer efter vissa människor. Då helt plötsligt ringer Kerstin från huset mittemot hemma och talar om att de är på väg upp till Kågeträsk och hade precis åkt förbi Övik och att de gärna ville komma förbi mig en sväng i Umeå. Mycket välkommet! Så det blev kaffe med Kerstins hembakta kubb som hon bakat varje sommar så länge jag minns... Kan nästan inte bli bättre helt enkelt. Nu ska det bli sängläge med Zidane, Figo, Ronaldo och de andra grabbarna....

Lust for Life!

När jag var ute och gick i morse så spelade P3 Iggy Pops Lust for Life, och den svängiga låten får symbolisera denna underbara dag! Är mycket nöjd med livet just nu och dessutom så är jag ledig idag! Ska ut och lägga mig på en filt nu, sola lite och läsa!

Hilde och mastodontdegen!

Hilde och mastodontdegen!


Mastodontdegen

Det är inte så många som kanske vet om det, men förutom att jag har ormskräck så lider jag även av degskräck...  tycker att degar kan vara så kladdiga och jobbiga. sen jag flyttade till Umeå har jag bitvis kommit över denna och bakar bröd titt som tätt. Men ikväll var paniken nära. Jag har haft ett surdegsbröd på gång i några dagar, och idag skulle det bakas ut. Eftersom jag ville göra mycket bröd på en gång så gjorde jag dubbel sats - vilket innebar att jag skulle tillsätta 14 dl vatten och 5 (!!!) liter rågsikt idag.. jag började optimistiskt men sen kände jag paniken växa - det kommer ju inte få plats i bunken ens - att jag inte insåg det från början! Som vanligt när paniken växa ropade jag på min nästintill andra halva Hilde som kom ut i köket och lugnade mig lite och tog över degen och jäklar vilket handlag den bruden har ska jag säga! Men degen är verkligen den största vi sett... värsta bageridegen liksom, men nu är det under kontroll och den första plåten är i ugnen. Men om inte Hilde hade varit hemma så hade det inte blivit några bröd utan degen hade nog hamnat i en soppåse... så mycket tålamod har jag när det gäller degar, men jag jobbar på det! Hildes terapiskola mot degfobi rekommenderas!

Lite tankar på fysikgränd en söndagkväll i juni

Känns som att den här helgen nästan bara har bestått av jobb, och det har ju den i och för sig också. Men det har varit helt okej faktiskt! Mycket kul folk som jobbar där faktiskt! Igår kväll kom Martin förbi och vi kollade lite fotboll och drack vin. Gott och trevligt! Per kom förbi idag efter jobbet och så mumsade vi på jordgubbar och mjölk, somrigt värre!  Det här är för övrigt första sommaren som jag inte tillbringar i Gimo. Känns lite konstigt, men samtidigt naturligt och väldigt skönt. Här har jag mina grejer, mitt rum och en väldigt stor del av mitt liv. Jag gillar verkligen Umeå och just nu skulle jag verkligen inte ha nåt emot att stanna här ett bra tag till... synd bara att det inte finns så mycket jobb för samhällsvetare här. Men det är så klart tråkigt att inte kunna träffa brudarna och grabbsen hemma, som i och för sig inte bor i Gimo längre utan i metropolerna Stockholm och Uppsala och intet att förglömma Österbybruk, men får ta mig en sväng dit i augusti helt enkelt. Men mest av allt saknar jag att få spendera massor av veckor med min älskade syster. Och mor och far så klart också. Men de kommer hit om 1,5 vecka och det ska bli så kul att få umgås lite och för en gångs skull ha tillgång till bil och lämna stan lite. Nog om sentimentaliteter nu. Ulrika på jobbet hade sett nåt jobb i DN idag som hon tyckte jag skulle söka så det är väl bäst att jag kollar upp det nu. Dagens högtidsstund (eller inte?) - läsning av dagens DN i sängen. Peace out.

En trevlig kväll på stan, trots mina röda örhängen!

Hade en mycket trevlig kväll igår. Cyklade ner på stan och mötte upp Sara och sen gick vi till TC:s Trädgården och drack öl, mycket trevligt och gott! Jäklar vad matchen mellan Tyskland och Argentina var spännande, men jag tycker att rätt lag vann. Sedan kom Stina och mötte upp. Vi satt kvar ett tag till och drack mera öl och sen gick vi en sväng till Bishop's Arms och drack en till öl där. Vi hade egentligen tänkt gå till Rex, men där hade 27+, så då kom inte vi unga flickor in... Innan vi gick hem gick förbi Max en sväng och där stötte vi på kvällens mest konstiga människa. En jobbig kille slog sig ner vid vårt bord och berättade om sina tjejproblem. Mycket omständigt och luddigt, sedan gick han mer på rakt sak - frågade rent ut sagt om "ska vi gå hem till mig och ......?" Jag svarade Nej tack. Då blev han mer avigt inställd och sa att han nog visste vad jag var för en typ - "dina röda örhängen säger ju allt om dig - att du är en sån där brud som pluggar sociologi och tänker så jävla mycket". Jahaja där ser man! Sen lämnade mannen (som för övrigt pluggade till lärare...) oss för att gå hem till en tjej han träffat kvällen innan som inte svarat på hans sms under kvällen (den tjejen öppnade säkert dörren).... Lycka till säger jag! Mycket trevlig kväll iaf och fler såna ska det bli!

Börjar jobba klockan 11 idag och slutar 18.45, blir nog en ganska lugn kväll ikväll, börjar i och för sig inte förrän klockan 11.30 imorgon, men jag behöver sova och ta det lite lugnt tror jag.