Bra början!

Den här torsdagen i juni har börjat bra. Solen skiner, åt frukost och läste DN ute på gården. Fysikgränd är faktiskt ganska grönt och vackert trots betongen! Mamma ringde för ett tag sedan. Hon och pappa hade möte med en läkare idag och nu visar proverna för första gången att kroppen svarar på behandlingen, så himla skönt. Nu ska jag strax cykla ner på stan och luncha med Sara! En bra dag helt enkelt!

Stora och viktiga saker!

Idag har det hänt stora grejer! En av mina bästa vänner Sara har blivit faster till en flicka! Så himla kul! Barn är ju fantastiska. Mattias och Idas underbara Majken har börjat gått nu och är helt ljuvlig. Tråkigt att man bara inte hinner träffa henne så ofta, men förhoppningsvis blir det ändringar på det någon gång i framtiden om och när jag flyttar söderut igen. Köpte en jättetuff gul-blå klänning med en giraff till Majken när jag var i Kenya i höstas som hon hade på sig på midsommarafton. Måste höra med Ida om hon kan skicka ett kort på underverket. Annars har det inte hänt så mycket. Kollade på matchen mellan Italien och Frankrike med Martin igår , den var inte lika rafflande som Holland-Portugal matchen, men några riktigt snygga mål blev gjorda. Zinedine Zidane är riktigt cool! Sen var det upp tidigt i morse - jobb mellan 6-16. Fullt upp hela tiden, men det är kul!

Nu till lite allvarligare saker. Kom hem från bion precis. Har sett nya Beck-filmen "Skarpt läge", den var riktigt bra. Och tänkvärd. Den handlade om kvinnomisshandel. Det är lätt att glömma att de flesta våldtäkterna faktiskt sker i hemmet och det oberoende av social status. Kvinnojourerna i Sverige gör ett riktigt bra jobb, trots att de fått en rejäl backlash efter SVT:s Uppdrag Gransknings "Könskriget" (blir arg bara jag tänker på det).

Nu ska jag dricka lite te och läsa. Börjar inte förrän klockan 15 imorgon, skönt. Sovmorgon och sen fika med Sara på Schmäck.Grattis Karin!

Glömde ju det viktigaste! Min älskade barndomsvän Karin i Uppsala fyller 25 år idag! Det är en brud som har hunnit med mer än de flesta, rest jorden runt, bott utomlands, jobbat som journalist osv osv. Listan kan göras hur lång som helst! Och damen i fråga har bra kontakter med det svenska fotbollslandslaget... :) puss puss och grattis!

Inlåsta på Fysikgränd

Vaknade imorse klockan 6.40 av att någon knackade på dörren, det var Hilde som inte kom ut genom ytterdörren behövde låna mitt fönster för att ta sig ut och hinna i tid till jobbet. Ytterdörren i korridoren gick inte alls att öppna, så det var bara för Hilde att hoppa ut genom fönstret! Tur att vi är sådana driftiga kvinnor! Somnade om några timmar sen ringde jag kvartersvärden så att hon kunde fixa dörren. Hon och en till kom sen och lagade låset, det var någon hake som fallit ner inuti kolven liksom. Vi har haft problem tidigare med låset, då gick det inte att öppna utifrån. Så egentligen tycker jag att de borde byta ut låset helt, så att vi slipper oroa oss för att inte kunna komma in eller ut. Sen åt jag frukost ute på gården, och läste DN, en perfekt start på dagen. Sedan cyklade jag ner till arbetsförmedlingen, väl där så tog det ett tag, så klart, hade inte väntat mig något annat. Men men, nu är jag inskriven där i alla fall. Sedan köpte jag sushi till mig och Sara och åkte hem till henne för lite lunch och prat. För övrigt så har tv:n  i korridoren pajat igen, satt i telefonkö hos elgiganten i en halvtimme för att säga åt dem att nu får faktiskt de komma och hämta den. Så hittills kan man säga att jag bara gjort en massa nödvändiga ärenden på min lediga dag, men nu ska jag ut och gå och sen blir det middag med Hilde.

Lite om arbete och politik

Såg matchen mellan Portugal och Holland igår. Den var mycket rafflande. Känner mig nästan lite skyldig som tyckte att det var spännande med slagsmål, armbågar i ansiktet, fyra utvisningar och massvis av gula kort. Min medtittare Martin suckade och stönade mest om att spelarna betedde sig som småpojkar och borde veta bättre när de spelar på den nivån. Det får väl jag också hålla med om. Har jobbat 6-18 idag. Känner mig inte så himla trött faktiskt, men det är skönt att jag är ledig imorgon. Ska ta min första officiella kontakt med arbetsförmedlingen och det kan ju bli intressant med tanke på den svenska arbetsmarknadspolitiken. Läste om något som heter "akademikerpraktik" på AMS:s hemsida, det vill säga att man får betald praktik och relativt releventa arbetsuppgifter. Men villkoret för att få detta var att man skulle ha varit HELT arbetslös i 6 månader ELLER varit inskriven i nån arbetsmarknadsåtgärd som sossarna ordnat så fint. Så det är tydligen bättre att inte göra någonting eller lulla omkring på någon flummig ams-kurs än att jobba med något som man är överkvalificerad för och faktiskt kunna betala sin hyra själv. Kan inte förstå ens i min vildaste fantasi hur de kom på dessa regler, det är så uppenbart att det är så väldigt väldigt idiotiskt. Jag kanske ska bli politiker ändå som min kära farbror har sagt ända sen jag var liten. Men jag tror att jag är alldeles för odiplomatisk för det... Ska nog ta mig en kopp te nu och lyssna på Sophie Zelmani och njuta lite.

Magkänsla existerar (nästan) inte.

Okej, jag tar i princip tillbaks allt jag skrev igår... Det som inte skulle gå bra gick hyffsat och det som skulle gå riktigt bra, det  vill säga matchen gick inte alls. Det gick ju så snabbt liksom. 2 mål på 12 minuter. Vart var försvaret? Tack och lov för Isaksson annars hade det lika gärna kunna varit 7-0. Med mina amatörmässiga ögon har jag under detta VM kunnat konstatera att Henke inte gjort speciellt mycket alls, förutom det där målet han gjorde mot England som i och för sig såg mer ut som en fösning. Men mål var det ju iaf. Hur som helst tycker jag att Allbäck skulle ha spelat från början.  Efter matchen försvann all min festlust (i och för sig inte bara på grund av matchen). Jag gick in på rummet och lade mig på sängen och kollade vad som bjöds på tv. Fastnade för Roadtrip på femman. Finns inte så mycket att säga om den.

Idag händer nog inte sådär väldigt mycket. Sandra kommer förbi snart innan hon åker tillbaks till Stockholm. Ska bli kul att snacka lite. Over and out.

Midsommar!

Midsommar blev en mycket lyckad tillställning på Fysikgränd! Jag och Hilde gjorde lite lättsamma förberedelser under dagen sedan kom folket runt 18. Vi trodde ett tag att vi bara skulle bli runt 5 stycken, men vi blev 13 stycken så det var kul! Per och David hade gjort en riktigt god snaps på svart vinbär och den berömda Fjodor, så milt och så gott så att den bara rann ner i strupen... Sill och färsk potatis och sedan grillning. Efter maten och innan desserten så blev det krocket, dock verkade det som att alla gaddat ihop sig mot vårt lag som bestod av Hilde, Martin och mig. Efter en ganska het krocketmatch blev det glass och jordgubbar och sedan snacks och massa prat och musik. Mycket trevlig kväll! Det enda som var lite tråkigt var att det blåste för mycket för att vi skulle kunna äta ute, men idag är det varmt och härligt ute och fräknarna får möjlighet att förstärkas.

Nu börjar det närma sig till den stora matchen, jag har en bra magkänsla inför den. Jag brukar kunna lita på min magkänsla när det gäller det mesta, både när det gäller om något kommer gå bra, eller mindre bra. Men som sagt jag tror att Sverige kommer fira ikväll! Vi ska kolla på fotbollen här, grilla och dricka öl. Hade planer på att eventuellt gå ut ikväll, men har nästan ingen lust alls just nu... som sagt magkänslan, eller min kvinnliga intuition. Kalla det vad ni vill.

Första inlägget

Så har jag då tagit detta enorma framsteg och skaffat mig en egen blogg. Vet inte riktigt vad denna sida kommer att ge till världen, men jag ska försöka bidra till fler skratt, mer tanke och mer lycka, eventuellt. Eller bara få utlopp för mina egna tankar och börja skriva lite mer helt enkelt. För övrigt är jag 25 år, uppvuxen i Gimo utanför Uppsala men bor sedan några år i Umeå där jag trivs väldigt bra! Har en examen  från programmet  Internationell Kris- och Konflikthantering och ska snart börja söka jobb... Men i väntan på ett jobb inom det jag är utbildad för så jobbar jag för tillfället på den största och bästa mataffären här i stan. Avslutar mitt första inlägg på bloggen med att säga att jag ser fram emot att spendera min första sommar här i Umeå, i mitt studentrum och med mina underbara vänner.