Supersöt toppenpingla med eldigt temperament, det är jag det

Jag blev lite nyfiken av Sarah:s inlägg och var tvungen att testa själv, så jag skickade iväg ett sms till 118100 och frågade:

Vem är Karin Krantz från Gimo?

Och som svar fick jag detta:

"Vi på 118100 tror att Karin är en glad filur med ett stort naturintresse. Hon tog examen från Bruksgymnasiet i Gimo år 2001. Hon är också mycket engagerad i frågor som gäller rättvisa och misshandel mot försvarslösa. Allt som allt är Karin en supersöt toppenpingla med en medryckande personlighet och eldigt temperament."

Jag fattar ju att man kan googla fram en hel del, men det där med medryckande personlighet och eldigt temperament? Det eldiga temperamentet har jag fått från farfar förresten (enligt mina nära och kära)! Och när det gäller supersöt toppenpingla är det en viss ung dam, numera boende i Schweiz, som brukade kalla mig det.

Som sagt hur gör 118100?

Mumsfilibabba

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i falafel, men det var innan igår. Igår slog Kristian äntligen till på de där två kikärtsburkarna som inhandlades när jag fortfarande bodde på fysikgränd och följde med i flytten. Och det blev så sjukt gott! Vi följde det här receptet och åt med pitabröd, sallad, tomat, rödlök och såklart en liten sås gjord på turkisk yoghurt med lite kryddor och olivolja. Mumsfilibabba så att säga.

Där satt den!

När jag var i Sthlm i början av veckan lyckades jag norpa åt mig en blå- och vitrandig klänning/tunika från Permanent Vacations kollektion för Monki. Så här glad är jag i den!


 

Dagens vill ha!

Kollade precis lite på Nellys hemsida och såg det här snygga armbandet från Angela Gotborn!


Sex and the city VS Hulken 5-0

När jag gick på gymnasiet var Fittstimbrudarna mina största idoler.  Av Fittstimgänget var Belinda Olsson och Linda Skugge de stora idolerna och när vi hade temadag på skolan ordnade jag och min kompis Ella dit Belinda Olsson för en föreläsning. Under årens gång har Linda Skugge gjort mig lite besviken men är nu på topp igen och Belinda är alltid lika cool. Och det här inlägget om Sex and the city är bara så bra!


NY-shopping

På måndag åker min lyckost till syster på till New York på en liten tripp på 10 dagar. I måndags när jag var hos henne i Sthlm spenderades kvällen till stor del av surfande på Sephora och eftersom dollarn är så låg ska hon få shoppa lite till mig, bl.a. I.D-makeup och en massa hårprodukter från Redken.

              


    
                                          

Kinadrömmar

Mamma och pappa är i Peking just nu för att fixa det sista inför flytten och igår fick vi hem Lonely Planet: China, så vi läste, planerade och drömde! I november när vi åker dit, blir det nog mest att se och utforska Peking med omnejd, men förmodligen blir det ju fler resor dit och då kan vi se mer av Kina - Xian, Shanghai, Honkong och mycket mer.... Men Kinesiska muren blir det i höst! Nu kan man tydligen åka linbana upp också, vilket inte fanns när vi var där -98.


Det där med färska bär på Plaza

Tog ett ex av Nöjesguiden igår utanför ICA på Ålidhem igår. Läste artikeln där "Umeås bartenders tipsar om hur du bäst läskar dig en het sommardag". För några veckor sedan när vi var på plaza bad jag om att få en strawberry daiquiri, men det gick inte och inte heller en mojito gick att få. Den kvinnliga bartendern talade tydligt om att "vi har inte några färska bär", så istället fick jag en äcklig drink som smakade konstgjorda hallon. Därför är det lite kul att läsa att Plazas bartender i artikeln just tipsar om att man ska beställa "Mojito med färska bär" på Plaza.



The Ting Tings - That's Not My Name

Det här är det bästa jag hört på länge! Tyvärr kan man inte lägga in videon här, men kolla och lyssna här!

Kommande läsning; minabibliotek.se

Reservationer

Titel Reserverad Köplats
Den som dödar draken : en roman om ett brott
Av: Persson, Leif G. W.
Från: 2008-06-17 6  
Faller fritt som i en dröm : en roman om ett brott
Av: Persson, Leif G. W.
Från: 2008-06-17 1  
Mig äger ingen
Av: Linderborg, Åsa.
Från: 2008-06-17 1  
Sjöjungfrun
Av: Läckberg, Camilla.
Från: 2008-06-17 10  
Inte ens det förflutna
Av: Jansson, Anna.
Från: 2008-06-17 3  
Ur vulkanens mun
Av: Zweigbergk, Helena von.
Från: 2008-06-17 8  
Reglerna : roman
Av: Mannheimer, Sara.
Från: 2008-06-17 3  

Only you

För en stund sedan pratade Fredrik Strage om minnesvärda TV-moments med bra musik. Såklart nämnde han The Office, när Tim och Dawn äntligen får till det. Nu tror jag att jag måste få till ett The Office-maraton...




I love eco, eller nåt

I höstas nån gång började vi köpa de här äggen och de är verkligen de godaste äggen som finns. Jag säger som Leila använd alltid ekologiska ägg!



Jag är feminist och stolt över det

Jag blir så jäkla less på folk som envist hävdar att de inte vill kalla sig feminist utan humanist. Och alla har de argumentet "jag vill inte kalla mig feminist på grund av vad det ordet betyder (manshatare) i Sverige idag". Feminism är en rörelse för kvinnors jämställdhet MED män, inte MOT män. När ska ni börja fatta?


Finbesök

Igår kväll var Carin här och lämnade sin lilla kattflicka Skrållan som vi ska passa över helgen när Carin är på kalas i storstan. Och Skrållan är en helt underbar liten dam och hon verkar redan ha hittat sina favoritställen i lägenheten. Finfint.

Kloka Croneman

DN:s Johan Croneman skräder inte orden apropå TV 4:s reportrar under fotbolls-EM. Och jag håller faktiskt med.

"Men visst är det samtidigt kolossalt mycket TV 4. Hela kanalen har intellektuell skräck, allt måste vara underhållning, hela tiden".

Läs hela artikeln
här.

Dessutom blir jag irriterad på folk som säger att de är less på Zlatan. Hur kan man bli less på Zlatan liksom? Det är ju inte direkt Zlatans fel att kvällstidningarna inte får nog av hans ansikte och (o)fyndiga rubriker.

Indiegympa

Det här verkar riktigt kul! Istället för den kassa musiken som ofta (läs alltid) spelas i dessa sammanhäng. Riktigt lockande, synd att man inte bor i Stockholm bara.

Önskehuset

Igår när jag pratade med mamma berättade hon att kamrervillan (eller bokhållarvillan som det står på Hemnet) i Österbybruk är till salu. Man kanske skulle köpa en triss idag.


NY

Om man inte själv ska åka själv till New York, vad är det bästa som kan hända då? Jo att fina systern ska dit i juli och jag ska börja skriva shoppinglista redan nu!

Mammas jordgubbstårta (nu även med björnbär) = sommar


Bakom mormors tomatplanta


Sol i sinne

I söndags kväll när vi tog 22.55-flyget från Arlanda var det 24 grader varmt. En timme senare när vi väl landat i Umeå var det 9 grader. Efter att haft 25-35 grader i flera dagar känns det så himla trist att komma upp hit, regn, grått, kallt och så jäkla trist. Men det blir väl fint väder här igen snart, känns bara lite långt borta just nu. Istället njuter jag av helgens bilder.

 






Het dag i Gimo

Har verkligen haft en sån härlig dag i Gimo. Vi sov riktigt gott inatt och vaknade med fågelkvitter utanför fönstret, lite skillnad mot alla bilar och byggarbeten hemma på Ålidhem. Hela dagen har i princip tillbringats utomhus, med start vid frukost på verandan. Det har varit helt fantastiskt varmt idag, över 30 grader och temperaturen är fortfarande runt 20 grader. Emma och Wilhelm kom efter lunch och det var så spännande att träffa min söta blivande gudson. Nu på kvällen blev det grillning och jordgubbar till efterrätt. Den här dagen är helt klart en av årets bästa hittills. Inga jobbiga måsten, inga hållpunkter utan bara njutning tillsammans med några av de människor som betyder allra allra mest.

Långweekend i Gimo

Det verkar bli sjukt bra väder i helgen! Ska bli så skönt att komma iväg!

Några saker som är inplanerade är:



Gimodammen

Gimodammen, vid en kräftfiskenatt för 4 år sedan, tror jag....

Typiskt

Kristian är uppe i Boden/Haparanda i några dagar och kommer hem imorgon. På kvällen ska vi med ett flyg ner till Arlanda där vi blir hämtade av mina föräldrar. I förrgår skämtade vi om att det säkert skulle bli några förseningar med hans tåg. Ja eller hur. När jag pratade med mamma för en stund sedan frågade hon om jag hade hört om tågstoppet i Norrland? Jomenvisst, kolla här. Och så klart är Connexs hemsida råusel och kundtjänsten stängd. Det står att det är totalstopp för tågtrafik, men att det är nattågen som drabbas. Och Kristian ska ju åka redan vid 9.00 på morgonen, så det kan ju inte vara något nattåg, eller?

Bäst just nu


Tack för skatten!

Åh jippi, idag har jag fått tillbaka 133 kronor på skatten! Det vill säga en månads prenumeration på DN + några kronor till. Alltid nåt!