Första advent

Helgen har avslutats med glögg och urgoda lussebullar!














Alltid finns det nåt.

Men gårdagen var inte bara av godo, det var även dagen då denne man blev DN:s nya politiska redaktör.

"Peter har i flera år rankats som en av Sveriges ledande opinionsbildare. Han är omtyckt av DN:s läsare och uppskattad internt. Jag är mycket glad att vi enats om denna lösning."

Just det där med omtyckt av DN:s läsare vet jag i alla fall om några som inte skulle skriva under på.

Lussebullar

Eftersom jag jobbar i helgen var jag ledig igår. Vi bakade lussebullar och Sara kom förbi på lunch. Sen åkte jag ner med Emelie på stan för lite julklappsshopping och sen gick  vi och såg Kärlek 3000 och den var väl helt okej. Dagens mest positiva överraskning var Åhléns ombyggnad! Äntligen har Umeå inte längre Sverige sämsta Åhléns. Parfymavdelningen är nu snudd på fantastisk.  När vi skulle åka hem hamnade vi mitt i lokalbussarnas stillastående. Men det ordnade sig med en busstaxi med ett gäng som också skulle till Ålidhem.


Ebba och jag

Precis som Ebba har jag ett luciatåg som ljustake. Tyvärr ligger den nerpackad bland julsakerna i Gimo. Men jag litar på att mamma tar fram den när hon fixar julen! 

                                                                      

Mitt i veckan

Helgen som gått var helt underbar. Kommer inte ihåg när jag var helt ledig en helg utan några som helst planer. Det blev hemmamys, det vill säga långa frukostar med massor av grönt te och DN. På lördagskvällen blev det lite festligheter med goda drinkar. Att Sverige inledde världscupen alldeles galant gjorde ju inte det hela sämre för en skidfantast som mig. 



Storm i Roslagen

Jag hoppas att alla nära och kära håller sig hemma just nu. Det är totalstopp på vägen mellan Östhammar och Uppsala, och Såg precis ett inslag på nyheterna på TV4 som rapporterade direkt från Arlanda. Reportern intervjuade några som anlänt med ett flyg från Bangkok och som skulle bli tvungna att vänta på sitt flyg till Göteborg till kl. 16 och de var mycket missnöjda och funderade på att hyra en bil istället. Ja det är ju väldigt klokt att ge sig ut på vägarna istället för att ge sig upp i luften... 

Finast just nu.


En finfin latte.

I måndags började Starbucks med sin julskyltning och julinspirerad meny. Så i väntan på flygplatsen i Peking drack jag deras Toffee Nut Latte, och den var helt sjukt god!  Ett Starbucks i Sverige skulle sitta fint, för de gör finfina lattes.



 


 



En efterlängtad helg!

I tisdags kom vi hem till Umeå, efter en lång hemresa. I och med tidsskillnaden blev det så att vi var uppe i lite mer än ett dygn i sträck. Vi mellanlandade i Amsterdam och fick vänta i 5 timmar på flyget till Stockholm. Väl på planet till Stockholm sov vi väldigt effektivt hela resan. Efter att vi fått vårt bagage gick vi till Rest and Fly, och så sjukt ljuvligt att få sova i en säng. Sen tillbaks till Umeå på tisdagen som sagt. Vi har varit enormt trötta om kvällarna och somnat runt 21 varje kväll, men nu känns det äntligen som vi är tillbaks med någorlunda rätt dygnsrytm.  Från tisdag till onsdag att vi även besök av en av mina äldsta vänner Karin, som var här på jobb. Mycket trevligt och det är ju alltid speciellt att få umgås med någon som man känt sedan man var 7 år.

Vi har haft det hur bra som helst hos mamma och pappa i Peking, till och med så bra att tårarna rann när jag kramade hejdå till mamma, även fast vi ses om en månad igen. Vi har sett några av Pekings sevärdheter, shoppat loss och ätit gott. 

Nu är det ledig helg iaf. Så himla skönt att bara få ta det lugnt på morgonen, läsa tidning, dricka te, kolla på skidor och heja på Britta!

Himlen för alla oss som älskar glass

På mitt jobb kan jag och mina fina kolleger prata om vilken av Ben and Jerry´s smaker som är godast. Ikväll har jag ätit något ännu godare. Det godaste jag någonsin ätit i sötsaksdjungeln. I närheten av där mamma och pappa bor finns det ett Cold Stone Creamery. För några månader sedan såg jag ett avsnitt på Oprah som just handlade om Cold Stone och det såg så jäkla gott ut! Idag har jag då fått njuta av denna underbara glass. Jag valde Founder´s Favourite och ja, om jag kunde så skulle jag ta hem till mina glassälskande vänner.


Bailey´s på ICA? Skulle inte tro det va.

Idag har vi varit iväg till en gata som heter Wangfujing, som går att likna lite med Drottninggatan i Stockholm. Vi handlade te och lite annat smått och gott! Lunch blev det på KFC. När vi kom hem till lägenheten gick jag och mamma ner till mattaffären som ligger här vid Pacific Place Buildning där de bor. Där bjöds det på Bailey´s! Tänk om det skulle bjudas på Bailey´s på ICA Maxi... :) Om några timmar ska vi gå till Yashow där Kristian ska prova en kostym som han beställt, sen ska vi äta middag på italiensk restaurang som heter Bella.

Något som är faschinerande är att det verkligen kryllar av lyxiga varuhus med alla de stora märkena, och de finns verkligen överallt! Det märks som sagt att Kina är den nya stora ekonomin, med många nyrika och allt därtill.


Mer Peking!

Vi har det hur bra som helst här i Peking! Vi har hunnit med förbjudna staden, kinesiska muren, gått massor, fikat på starbucks, ätit god mat och shoppat! Ikväll åt vi kinesiskt till middag, vi beställde in flera rätter tillsammans med vin och vatten. Det kostade runt 320 för 4 personer. Det tar sån tid att ladda upp bilder, men här kommer några iaf, och de sitter ihop lite konstigt...





   


Framme i Peking!

Nu är vi i Peking! Klockan är 19.30 på kvällen nu, och vi landade vid 10-tiden. På planet mellan Stockholm och Amsterdam hände en incident då det visade sig att en man som skulle utvisas var med på planet. Helt plötsligt när vi skulle starta så försökte han fly och det blev slagsmål, då visades det sig att de två kostymmännen som var med på planet var holländska poliser. Både skrämmande och tragiskt. Sen berättade kabinpersonalen för oss "It´s under control, they are proffessionals". Ja det får man ju förutsätta.... Den flygresan var hur som helst lite olustig. På Schiphol tog vi en fruktdrink och andades ut! Flygresan till Peking gick hur bra som helst iaf. Idag har vi ätit lunch på Starbucks, kollat runt lite i området där mamma och pappa bor. Har även hunnit med första shoppingen som blev två pashminasjalar. På eftermiddagen har jag och Kristian sovit några timmar, välbehövligt i och med tidsskillnaden. Nu har vi druckit lite kinesiskt öl (det är gott!!) och snart ska vi äta middag!