lycka

jag är glad lycklig och onykter!
 puss puss

Fredag igen

Är ledig i hela 2 dagar nu, lyx! Idag ska vi åka till Mio och beställa en byrå och köpa lite andra grejer. Ikväll blir det ev. grillning med Kristians kompis Henrik och sen ska jag nog ta en fika med Sara på Schmäck efter att hon har slutat jobba. Härlig dag!

Nässelfeber

NU är det dags för sängen, har varit alldeles slut idag. Igår kväll drabbades jag av nässelfeber för första gången, det var inte en trevlig upplevelse, fick helt oväntat ungefär 60 utslag på kroppen som kliade nåt så djävulskt. Innan vi visste vad det var spekulerades det vilt om allt från knottbett (kunde uteslutas tack vare det enorma antalet) till kropps- eller vägglöss (kunde uteslutas pga utslagens utseende inte stämde, tack gode gud för det). Och TACK för att Kristian är bra på att googla och för att hans mor är distriktssköterska. Efter några timmars panik somnade jag och i morse syntes inte ett enda spår på kroppen, förutom att jag varit matt hela dagen. Nu är det allergipiller som gäller.

Alexander Salzberger

I höstas när jag var i Sthlm precis innan valet gick jag och min vän Sandra på en valvaka på södra teatern med Lars Demian och Alexander Salzberger. Den var riktigt bra, med bra musik och ljuvlig underhållning av Alexander Salzberger. Idag kom dessa minnen tillbaka då jag och Kristian kollade på Efter Tio då han var en av de medverkande. Han är hur kul som helst! Gå in på hans myspacesida och njut!

Klassfest

I och med att det är 10 år sedan jag och mina jämnåriga barndomsvänner slutade högstadiet har vi alla blivit inbjudna till en återträff som ska äga rum på Rospinglan i Östhammar någon gång i mitten av maj. I förra veckan fick jag ett utskick över alla adresser till mina gamla klasskompisar. Lite intressant och kul är det ju att se vart folk bor och så, men det blir nog ingen klassfest för min del. Jag hade dock flyttat längst bort i min klass. Igår ringde hur som helst J. för  då hon hade fått sin klasslista, dvs. 9A, jag gick i 9B. J. har även blivit tillfrågad att bli kontaktperson för sin klass, men hon avböjde vänligt men bestämt. Hur som helst verkar inte företaget klassfest.com (som säkert tjänar storkovan på att anordna dessa tillställningar) ha så stor koll, då de istället för J:s hemnummer hade skrivit hennes brors. Som sagt kommer nog inte vi bidra till ökade inkomster för deras del iaf.

Vänner för livet

Idag efter jobbet åkte jag och Carin ner till stan för att se Vänner för livet. Filmen var väldigt bra, vacker och sorglig. Filmen fick mig att tänka på J och allt det hon inte hann få uppleva i livet och allt det vi inte fick uppleva med henne. Livet är inte rättvist.

Äntligen fredag...!

Och jag är ledig! Idag har vi städat och grejjat lite hemma. Har även bakat kladdkaka som passade utmärkt när Josefine och Elin kom förbi på besök. Så hela eftermiddagen har spenderats med flickorna i soffan och Kristian som dj, mycket trevligt! Nu håller vi på och tvättar och lagar mat. Sen blir det nog nån film ikväll. Vädret är blåsigt, grått och trist... men inne är det mysigt.

träningsvärk VS soffliggeri 3-0

Är alldeles slut i hela kroppen ikväll. Har sån grym träningsvärk i benen, men det är väl som det ska vara när man börjat träna igen efter ett antal månaders soffliggeri. När jag kom hem från jobbet bjöd Kristian på god ugnsstekt falukorv och potatismos, sen blev det en liten smoothie till csi. Nästa anhalt för mig blir badrummet och sen sängen, om benen bär mig dit vill säga.

Goodnight

En av de bästa sakerna med att bo i korridor var att ha Andreas som rumsgranne. Många kvällar är de då man hört fantastiskt gitarrspel och vacker röst på andra sidan väggen. Men nu när jag inte bor där får jag nöja mig med det här. Godnatt från Kristian och mig.

Bra helg!

Trots att jag jobbar extra den här helgen känns det som att den varit den bästa helgen på länge! I fredags var jag ledig och åkte ner på stan på morgonen för att Fanny på Wow skulle klippa och färga mitt hår, och jag blev jättenöjd! Sedan kom Kristian ner på stan, vi lunchade och småshoppade lite. På kvällen cyklade jag och Hilde ner till Sara och förberedde sushi innan Sara kom från jobbet. När vi satt i köket och drack lite vin och väntade på att riset skulle svalna kom helt plötsligt Saras mamma och hennes hund Frej på överraskningsbesök från Östersund! Hela kvällen var fantastiskt rolig med massa vin, prat och gudomlig sushi. Sedan cyklade jag och Hilde vidare in till stan och det blev öl och goda drinkar! NU känns det äntligen som att vi är på väg ur vår nästintillpensionärskänsla. Igår var jag dock bakis, men när jag kom hem från jobbet hade Kristian lagat pizza med salami, svamp, paprika och ost. Ljuvligt gott. Sen tittade vi på Idiocracy, men jag somnade en stund mitt i filmen... men jag missade inte slutet iaf! Idag blir det lite jobb för mig, men innan dess ska jag träna och städa lite, och göra lite frukost till Kristian som fortfarande sover.

Uppe i det blå

Har precis ätit frukost med Kristian, DN, VK och TV 4 i bakgrunden. Har en grym träningsvärk i magen idag efter gårdagens pass, men det är väl så det ska vara när man inte har tränat på länge. Igår kväll gick jag och Sara och såg Nina Frisk, den var riktigt bra, se den. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan Maria Blom gör en film igen, för jag gillade även hennes Masjävlar.

Sexy back

Ligger i sängen och är seg medan Kristian fixar frulle, och helt plötsligt drar han igång Justin:s Sexy back feat. Clips, då går det inte längre att vara trött ju! Så jävla bra! Tack älskling.

Högstadieminnen

Drömde att jag skulle ut och tälta med hela ica maxi inatt, men dömmen slutade när alla nästan slogs om att få sköna kuddar och täcken, kändes nästan som en srv-övning igen...! På högstadiet tältade vi på våren varje år, vid Vällen och Rastsjön, om jag nu inte minns fel. Vi paddlade även kanot en gång, och det var en nästintill skrämmande upplevelse när jag skulle paddla med Boscow som paddlade som en galning och vi var flera hundra meter framför alla andra, inklusive lärarna. Han var helt fokuserad på att paddla, så han hörde varken mig eller alla andra som skrek på honom. Jag var glad när vi kom iland. Har för mig att jag och Jossan delade tält och vi gick och lade oss tidigt på kvällen för att vi varken ville eller orkade vara med på några lekar. Vi , i alla fall jag var avundsjuk på Frida som fick åka hem på kvällen för att hennes syster skulle ta studenten dagen efter.

En sista njutning av påsken

image56

Påskdagen

Påskaftonen på Laboratorvägen var riktigt trevlig! Jag slutade jobba 14, sen kom Sara förbi vid 16. Då målade vi tjusiga ägg och förberedde middagen medan vi drack ett gott vårfräscht vitt vin som heter Hazard Hill. Middagen bestod av Roslagsbröd (mycket gott knäckebröd från min barndomsort) med rökt lax, lamm och örtagårdsstek med potatisgratäng samt en kall örtsås. Efterrätten blev  vaniljpannacotta. Middagen var mycket god! Utöver middagen konsumerades några flaskor vitt och några flaskor rött som sig bör! Idag har Kristian haft en skön bakisdag här hemma, medan jag jobbat, men jag fick sluta lite tidigare så jag hann hem till Brothers & Sisters, söndagslycka!

Påskharen är omhändertagen!

Vi stötte precis på den här lilla artikeln i DN som utspelas i våra kvarter. Lite gulligt!

Glad påsk från Umeå!

image55

Egen lägenhet är bäst!

Nu har vi varit på maxi och handlat, det blåste som attans nere vid älven. Nu har vi påskstädat hela lägenheten och satt upp påskkärringen i fönstret som jag fått av mamma och bakat saffranskaka. Känns så skönt att bara sitta i soffan och bara koppla av nu. Vardagslyx! Här kommer lite bilder på från lägenheten..


Långfredag!

Det är första dagen sedan vi flyttade in i lägenheten som jag är ledig och faktiskt är i Umeå. Ska skärpa mig ordentligt nu och inte ta på mig alltför mycket jobb. Ledighet är viktigt! Idag ska vi bara ha en skön dag. Just nu håller jag på att baka bröd, Pauluns GI-brödmix. Det blir nån slags brunch-frukost helt enkelt! Sedan ska vi göra lite påskfint, handla på maxi och bara ta det lugnt!