Blommor

Istället för den fina klänningen får jag vara glad över mina fina lila blommor och mina rosa tulpaner!

                                                         

Jag vill ha!

Okej, jag vet att jag verkligen inte är den enda som bloggat om denna klänning. Men alltså - den är ju helt fantastisk!! Verkligen den perfekta sommarklänningen, men ack så dyr! Bea Szenfeld kan sina grejer hon! Finns hos Branten. Apropå klänningar ska jag och Hilde se 27 dresses imorgon.

image175


Kreta!

I sommar hade vi ju tänkt åka till Kalabrien i Italien, men inga resedatum dit passar med Kristians jobb i sommar. Så nu blev det Grekland istället! Så igår bokade vi en resa till Kreta, 19-26 juni!

image174

Dagens förslag (eller inte).

Dagens nyhet måste ju ändå vara Maud Olofssons förslag om att inkomstpröva barnbidraget. Om Maud fick bestämma ska de som tjänar mer än 240 000 kr per år bli utan barnbidrag. Maud menar alltså att alla som tjänar 20 000 i månaden eller mer är höginkomstagare. Visst kan jag hålla med om att idén i sig är god, men höj gränsen till de som kanske tjänar 35 000 i månaden eller mer.  Som tur är får hon inte speciellt mycket medhåll från sina allianskompisar heller. Jag håller med Fotbollsfrun!


Ett viktigt uppror

Har jobbat hela påsken och är ledig idag! Är lite förkyld så idag blir det en lugn och skön hemmadag. Pratade med min syster som är sjuksköterska för några timmar sedan och hon påminde mig om att skriva under Upproret! Gör det du också! Det är faktiskt helt jäkla sjukt att ingånglönen är 18000 i vissa län för sjuksköterskor med 3-årig högskoleutbildning bakom sig. Glöm inte att läsa Manifestet!


Ost och vin

Har haft en riktigt skön skärtorsdag med långpromenad i solen, god mat och vin. När jag var hos Sara i veckan blev jag tipsad om ett litet mejeri i Jämtland - Skärvångens Bymejeri - som gör otroligt goda ostar och som faktiskt finns hos de flesta mataffärer här i Umeå. Utan några konserveringsmedel och relativt lokalprioducerat alltså! Idag köpte vi deras camembert, den smakar underbart och tillsammans med päron och rödvin helt perfekt!


                                                                                 image173

Snart i storstan

Snart åker jag iväg till Stockholm, tror att det blir Arlanda Express in till stan trots att det är dyrare än bussen, men mycket smidigare och snabbare! Åker hem till min syster först för att ha en skön dag, sen ska vi möta upp mina fina vänner för drink och sedan middag på Mississippi Inn!

                                                             image172 

Slask kontra glass

Åh vad jag hoppas att det blir sol i Sthlm och Gimo till helgen! Kommer ihåg för några år sedan när jag var i Sthlm i mars och det var soligt, rekordvarmt och vi åt glass på en uteservering vid Nytorget! Umeå är just nu en riktig slaskstad, så fort man går ut så badar man i tjockt äckligt grått slask.

Tråkväder

Usch vilket slaskotråkväder det är idag! Nu söndagsmys! Om en vecka har jag söndagsmys med mamma och pappa hemma på Tjädervägen!

                                  image171

Riktig vänskap

Jag gillar verkligen de flesta sorters människor och de flesta sorters människor gillar mig. Jag skrattar mycket hellre med folk än åt folk. Så är det nåt jag inte gillar är det människor som inte förstår sig på det här. Men som sagt, alla är vi olika. Tack gode gud för att jag vet vad vänskap är!

image170

Nyheter på hemmafronten

Läste nyss denna nyhet i UNT! Min barndomsvän Jenny som numera bor i Schweiz har lämnat Uppsalaklubben IF Thor för att gå tillbaka till sin hemmaklubb - OK Rodhen. Kan tänka mig att min pappa som är ordförande i klubben är mycket glad och nöjd över att få tillbaka Jenny till klubben!

                                                                                   image169

Vänner

Ibland saknar jag mina vänner som bor söderut nåt så otroligt.  När jag hörde en låt precis, så kom jag att tänka på när jag var på Gotland senast och jag och Karin låg i lillstugan och lyssnade på samma skiva varje kväll innan vi skulle sova med härliga 80-tals ballader. Eller när jag och Jossan kom bort ifrån varandra i Londons tunnebanevärld och hittade varandra igen. Och kanske mest av allt när vi jag bodde ihop med dessa två brudar i Uppsala och vi hade så otroligt jäkla kul. Den valborgsfest som hölls på Höganäsgatan 6C 2002 har Uppsala aldrig tidigare eller senare skådat, så fantasisk var den. För att inte tala om snapsfesten en varm vårkväll ute på gården. När jag var på en så kallad date i Östhammar och fick komma hem till Erika efteråt och äta hennes pappas pannkakor. När Johanna hjälpte mig med klädbestyren inför studentfskivan och hittade den fantastiska karamellkjolen från French Connection. När jag hade kalas hemma på Tjädervägen och mamma gjorde sin underbara dajmglass som alla älskade. Jag är glad över att jag och Kristian är överens om att flytta söderut när han är klar så att jag får träffa dessa flickor betydligt oftare. 

Hemmahelg

Fick gå hem från jobbet igår då jag kände mig helt borta i princip, ont i kroppen, illamående och yrsel. Mår bättre nu, men den här helgen blir en hemmahelg, så himla skönt. Snart ska vi äta hemmagjorda köttbullar och se Gossip Girl. Imorgon åker världens bästa pappa Vasaloppet, för vilken gång i ordningen vet jag inte... så det blir en äkta vasaloppssöndag med lång frukost  framför tv:n.