Senaste köpenUng som gammal

Nu börjar det närma sig den stora fysikgrändsfesten, även kallad yran. För två år sedan bodde jag fortfarande på Fysikgränd 27 C och vi hade en sån himla rolig helg, det var verkligen fest i dagarna tre! Dock blev mitt fönster krossat den första natten, och tro inte att det var nån ung ligist som gjorde det - nej, när vi gick för att titta bakom huset stod där en uppenbarligen påtänd man i 35-årsåldern med en bandyklubba och fotboll och sköt ur så att säga.


Att färdas på länsväg 288

Jag har alltid varit en bokslukerska och i perioder väldigt kräsen. Nu håller jag på att lästa Ulf Broberg och Peter Lundströms böcker som i stora drag handlar om brott som utspelar sig med i Uppsala med omnejd. Egentligen är böckerna inte speciellt bra, ganska usla faktiskt. Men jag kan inte sluta läsa dem ändå för jag känner mig så hemma i dem. Miljöbeskrivningarna av Gimo, Österbybruk, Östhammar och Uppsala gör mig lycklig och på bilresan mellan Uppsala och Östhammar känns det som att jag sitter med i bilen och känner varje kurva! Tur att det börjar närma sig en resa söderut, nämligen nästa torsdag!

Crème de la crème!

Jag brukar tycka att smaksatta crème fraicher oftast smakar konstgjort, men nu har Norrmejerier överbevisat mig! Deras nya smak Senap-Vitt vin-Schalottenlök är så himla god!


image192

Tydligen är inte snus farligt

Kollade precis på nyhetsmorgon i TV4 där Mats Calla från ICA Teg i Umeå och Mattias Svensson från Timbro satt i soffan. Mats Calla är ju aktuell då han ska sluta sälja cigaretter i sin butik. Men inte snus av någon konstig anledning... såg i och för sig ut som att han är en snusare själv. Timbro-Mattias var precis lika otrevlig och dryg som man kunde tänka sig.

En onsdag med guldkant

Det har varit en riktigt bra dag idag! En av de bra sakerna var ett mycket trevligt lönebesked och att våra biljetter till höstens resa till Peking kom med posten idag! Därför blev det lite vardagslyx idag, köttfärsbiffar med fetaost, sallad och tzatsiki! Och lite gott vitt vin till.Måndagens glädjestund - mycket Brenda just nuFredrik och Filips intervju med Shannen Doherty igår kväll var bland det roligaste jag sett. Om ni inte såg det så måste ni helt enkelt se det
här!  Och Shannen verkade så rolig och trevlig!

Team Brenda

Såg precis en trailer inför Fredrik och Filips möte med Shannen Doherty i programmet High Chaparall och kom att tänka på när Beverly Hills sändes på 90-talet. Jag och mina vänner kunde faktiskt bli osams apropå om man hade Brenda eller Kelly som favorit. Jag var helt klart med i Team Brenda och det kunde bli heta känslor i våra diskussioner hemma i Gimo...


Perfekt när man pysslar hemmaHåkans nya skiva är verkligen i klass med hans första, åh jag blir alldeles lycklig!

Gandhi, Sara och jag

Förra veckan var jag däckad av nån slags influensa och det var verkligen inte roligt, men nu är jag nästan helt frisk igen. Har haft en riktigt bra kväll, jag och Sara åt middag på Gandhi, som verkligen har bra indisk mat - för mig blev det Palak Paneer (hemgjord färskost med hackad spenat i tomatsås och färska örter) och det var riktigt gott. Sen blev det en drink på Gretas.

image187

China baby!

Nu är det klart, mina föräldrar ska flytta till Peking i 2 eller 3 år! Det känns verkligen hur spännande som helst! Vi var i Peking -98 med familjen och det var verkligen en helt fantastiskt upplevelse, så himla mycket att se! Vår planerade semester på Kreta blir tyvärr inte av, då Kristian måste jobba precis då. Vi funderade på att boka om resan men bestämde oss istället för att boka om resan till en reguljärbiljett till Peking, och nu har vi precis bokat resan - den 7 november bär det av till Peking!


Campanula

I dagens DN Bostad var det balkongspecial  och det är verkligen så fint med blommor och färg! Vår balkong är inte så blommig än, men jag jobbar på våra campanulas...


image185

Världens finaste Wilhelm!

Idag ska Emma och Wilhelm äntligen få åka hem! Han är så fin!

Så var det dags igen

En gång i månaden får jag uruselt humör och är inte alls rolig att ha och göra med. Jag känner mig ensam och utan vänner. Och jag längtar hem till fina Uppsala (ja till och med Gimo). Och speciellt nu i dessa valborgstider. Min syster hade himla roligt på ett champagnegalopp igår och idag när jag pratade med henne satt hon på Ofvandahls och åt prinsesstårta och drack kaffe. Behöver jag säga mer? Jag längtar hem!!!! Men som sagt: Tur att man jobbar i helgen så att man inte behöver oroa sig över någon slags sysselsättning på dagarna (ironi om ni undrar). På torsdag lämnar jag stan för en liten miniweekend i Boden, tror att jag behöver det.


image184

No coke

Via Quetzalas blogg hittade jag länken till vem som är den så kallade "knarkande (och säljande) tv-stjärnan", och de flesta verkar vara så otroligt förvånade över att det är just hon. Men det är inte jag, lyssna på radioprogrammet som hon medverkar i så förstår ni. Men tragiskt är det ju såklart för knark är inte kul.