Fiskfavoriten!

Min kompis Sara bjöd mig för några år sedan på det här receptet som är från systrarna Anna och Fanny Bergentröms bok "Kärlek, oliver och timjan".  Och efter den goda middagen är detta ett recept som vi lagar ofta. Kan verkligen rekommenderas!

400-600 g Vit fisk
2 vitlöksklyftor (vi brukar ta 3)
2 msk olja
2-3 msk grön currypasta
wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk fisksås (vi brukar använda salt istället)
lime

Börja med att skära fiskfilén i ca 2 cm stora bitar. Ställ åt sidan. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs dem i oljan. Lägg också i currypastan. Det är viktigt att curryn får fräsa med, på så sätt utvecklar den mycket mer smak. Ha även i wokgrönsakerna nu och låt de fräsa med.
Späd i omgångar och under omrörning med kokosmjölken. Salta (eller ha i fisksås) och ha i fiskkuberna. Sjud dem några få minuter.

Servera direkt med limeklyftor och ris!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback