7 dagar kvar!

Nästa torsdag kväll flyger vi ner till Arlanda, och på fredagen 12.15 går planet mot Beijing! 

Smör ska det va!

Angående mitt förra inlägg tänkte jag bara berätta att det jag försöker undvika att äta är pasta, ris, potatis, bröd och sötsaker och jag och min mage mår alldeles förträffligt av det. En annan stor förändring är att lightprodukter av alla dess sorter är bannlysta. Det är väl rätt självklart att vi inte mår bra av att stoppa i oss margariner och en massa annan skit som kroppen inte vet hur den ska bryta ner.  Nä - naturligt ska det vara! Smör, bregott, grädde och riktig crème fraiche. Och man blir inte dum i huvudet av att inte äta kolhydrater i form av pasta, ris, potatis och bröd. Jag får i mig precis de kolhydrater jag behöver i grönsaksform. Förra helgen när vi hos Kristians föräldrar i Boden lagade vi bl.a. rostas med blomkålsgratäng. Och det var så sjukt gott - blomkål, grädde, crème fraiche, vitlök, salt, peppar och riven västerbottenost! Jag kan även avslöja att blomkålsmos inte heller är helt dumt! 

Imorgon ska vi bjuda på middag här hemma och då blir det Jamie Oliver´s citron- och örtkyckling tillsammans med vår nya favoritgratäng och mozarellasallad. Efterrätt? Chokladfondue. 


                      


En sucker för kvällsmackor, men inte längre.

En uppdatering vore kanske på sin plats. Det är så att jag har funderat och funderat om jag ska skriva det här inlägget. Och nu har jag bestämt mig för att faktiskt göra det. Jag har aldrig varit en supersmal person, men alltid trivts bra med mig själv och min kropp. För 27 månader sen idag blev jag tillsammans med Kristian, och den 1 mars 2007 flyttade vi ihop. Succesivt slutade jag med mina morgonpromenader, ja promenader rent allmänt, istället ville jag ligga och sniffa på Kristians rygg om mornarna. När träningskortet på IKSU skulle förlängas valde jag att inte göra det - "det räcker ju om jag cyklar eller går till jobbet." Eller hur. Både jag och Kristian tycker om att laga mat. Och maten har egentligen aldrig varit något problem, för vi har alltid lagat god och nyttig mat. Det har väl snarare handlat om proportionerna och det som intas några timmar senare i soffan, framför tv:n. Jag har alltid varit en sucker för kvällsmackor, ja kvällsfika rent allmänt och efter 1,5 år av detta socker- och kolhydratsfrossande kvällstid insåg jag i somras att nu har det faktiskt nog Sedan i början av augusti har jag gått ner 14,6 kg och jag mår så jäkla bra!