Sista dagen!

Det nya året ska firas in på Häradshövdingegatan på Öst på stan. Kvällen kommer bjuda på rosa bubbel, vanligt bubbel, rödvin, snittar, oxfilé, Månströms berömda klyftpotatis och hemmagjord dajmglass. Vi ser fram emot en mycket trevlig kväll!



Lite bilder från julen 2008

                  

En liten uppdatering vore ju på tiden.

Så nu är julen över och det nya året ska snart firas in! Jag hade själv 6 dagar ledigt över jul och befann mig såklart i Gimo (där det för tillfället inte finns internet i huset) och Uppsala då.  Hela familjen, släkten och några vänner hann jag med att träffa. Apropå vänner stiftade jag ny bekantskap med Henny som är 2 månader gammal och hon var alldeles utomordentligt förtjusande. Som vanligt som de senaste åren hann jag inte träffa alla mina fina vänner, men det är inget som stressar mig längre när jag vet att vi flyttar söderut om några veckor.  

I julklapp fick jag en massa fina presenter: presentkort (åhlens, duka och cervera), id-smink, body butter från body shop (moringa och japanese cherry blossom), ekologiska ansiktsmasker, te, necessärer, en blå dunjacka från fjällräven, label m:s protein spray för håret, sex and the city-filmen, mamma mia filmen, marimekkoskålen Ittala, finfina stickade rättvisemärkta vantar från Boliva och smycken. ..Tillsammans fick jag och Kristian en vinkaraff, handdukar från Marimekko, mumin-örngott och halva priset på nästa Peking-resa betald! Av Kristian fick jag parfymen Clean, underkläder från Calvin Klein (de finaste jag vet för övrigt!) och Stephanie Meyers böcker om Bella och Edward. 

Som det hör till när man blir ledig blev jag förkyld dagen innan julafton, men jag har inte direkt känt mig hängig. Men när jag landade med flyget på eftermiddagen i söndags fick jag ett lock för öronen som inte var av denna värld. Så från i söndags till i morse har jag i princip varit döv. Men imorse hade det släppt - då var det bara en kraxig whiskeyröst (dock utan halsont) som anlänt och som mina kära arbetskamrater både oroat sig över och haft roligt åt under den långa arbetsdagen. 

Dagens bästa: Mina arbetskamrater och telefonsamtalet med Hilde.

Dagens godaste: Kvällens rödvin med Kristian. 

Dagens sämsta: Att filodegen tog slut på jobbet (får köpa fryst imorgon). 





Mammas råglimpor

Idag har jag gett mig på att baka mammas råglimpor som hon alltid brukar göra till jul. Degen blev enorm,  extremt kladdig och besvärlig och vi hade knappt en bunke som degen fick plats i (mamma brukar alltid göra den i bakmaskin). Jag höll på att ge upp och kasta bort allt - men sen tänkte jag på en dag i juli för två år sedan - andades lugnt och räknade till 1000. Och jag klarade det! Det blev goda och fina limpor!



More than a woman

2001/2002 spelades denna låt för fullt på Höganäsgatan 6C i Uppsala. Denna finfina port och vi bodde högst upp!




Aaliyah



Igår kväll spelades det gamla låtar, och jag undrar varför det var så länge sen jag lyssnade på Aaliyah.

Pappa hälsar!

Pappa har skickat några kort från Peking. Så här ser det ut  i juletider utanför Pacific Century Place Building där de bor:






Nu är det bara 8 dagar kvar tills vi ses i Gimo - även kallad metropolen.

Karin + Karin kan inte bli annat än sant

Idag har jag pratat med min kära vän Karin som bor i Uppsala och det är så himla skönt att vara så efterlängtad och det ska bli så himla kul att få träffa familjen Johansson-Sjölunds nya vackra tillskott Henny. Gammal  vänskap rostar aldrig, eller nåt. Kaka möter maka liksom. 

En dag i husmorsanda!

Idag känns det som att jag har stått i köket hela dagen. Det har gjorts köttbullar,  kycklingklubbor och mandelpanerad hokifilé med blomkålsmos. Hur bra som helst för det blev en massa matlådor! Sen bakade jag Leilas julmuffins och gjorde Johanna Westmans chokladfudge. Båda blev verkligen hur bra som helst och mina muffins blev faktiskt lika fina som Leilas fast med pastellfärgade strösselhjärtan på frostingen. Så när Emelie kom förbi på eftermiddagen blev  te och finfin muffin! Tänkte även ge mig på att försöka göra nån slags muffins med saffran och mandelmassa i - Muffinsfabriken har ljuvligt goda sådana, men det får bli nästa vecka för husmodersgenerna orkar inte hur mycket som helst...

Christmas cupcakes

Äntligen måndag.

Helgen har varit finfin! I fredags var som sagt Hilde här, vi åt tacos och drack  vin! Vi fick även en tidig julklapp i form av att Hilde kör upp mammas och pappas bil i januari när vi ska flytta ner, så då behöver vi bara hyra släp. Helt plötsligt blev allt så mycket enklare och roligare! I lördags var vi på julmarknad på Gamlia och igår jobbade jag extra.

 Imorgon blir det en heldag på stan som börjar med besök hos frisören och avslutas på i biosalongen då jag och Sara ska se De ofrivilliga. Däremellan blir det julklappsshopping och förhoppningsvis sushi till middag! 

Ikväll kom även min kära mor hem, välkommen hem mamma! Vi ses om två veckor! :) 

Fairtrade

Om det är något varumärke jag alltid har litat på så är det Rättvisemärkt/FairtradeSVT1 visade ikväll Uppdrag Granskning som visar en dansk journalists skildring av människors liv kring teplantagerna i bl.a. Sri Lanka och Kenya. Reportaget visar att det bland annat inte skiljer sig speciellt mycket mellan "vanligt te" och rättvisemärkt te när det gäller arbetarnas villkor. Trist tycker jag, och hoppas att Rättvisemärkts skärper sin kontrollmekanism för jag kommer i alla fall att fortsätta köpa rättvisemärkt.


Mitt i smeten, typ.

Såg precis att det här huset är till salu. Vore inte helt fel, mitt på bruket, nära herrgården och allt!


Hilde Beate på ingång!

I helgen kommer Hilde hit från Stockholm, och hon är så klart efterlängtad! På fredag blir det därför tacos, vin, glögg och lussebullar - precis som de gamla goda fredagarna på fysikgränd! 

Äkta kärlek


Edward och Bella, jag är fast.

Ikväll har jag och Kristian varit på bio och sett Twilight, som var helt fantastisk! Det var två magiska timmar helt enkelt. Edward och Bella är numera ett av mina favoritpar på bio. Och vilken snygg vampyrfamilj sen! Nu måste jag ju läsa böckerna, annars får jag banne mig skämmas.