Från dag till dag.

DN:s ledarskribenter kan verkligen få mig i alla olika sinnesstämningar. Tunga minnen signerat Lisa Bjurwald igår gjorde mig bitvis väldigt arg. Arg för att jag blir så less på att en hel del människor inte verkar kunna hålla isär att Förintelsen och det som Israel gör i Gaza just nu är två helt olika saker. Förintelsen var och är idag fortfarande ett förfärligt minne som vi aldrig får glömma. Men det som Israel gör  i Gaza är fruktansvärt. Man måste få kritisera Israel utan att få förintelsen som motargument.

Hanne Kjöllers ord idag däremot var så fina. Hennes signerade sidor tar alltid upp viktiga ämnen ur bra synvinklar.


Veckans händelser

Onsdag: Idag ska jag ner till arbetsförmedligen och skriva över mig från Umeå till Gimo.

Torsdag
: Imorgon blir vi hämtade av min faster för lunch hemma hos farmor och farfar.

Fredag
: På fredag håller vi tummarna för mig klockan 10 och sedan bär det av till Stockholm för
middag och drinkar med syster och  hennes pojkvän.

Lördag: Lite shopping och fika innan vi tar volvon och kör hemåt.

Söndag: In till Uppsala och förhoppningsvis slå till på en bärbar dator till mig och skrivare, eftersom vår nuvarande  inte orkar mata in pappret längre.


Drink Me Chai

I julklapp fick jag chaite från Drink Me Chai av min lillasyster och i måndags kväll smakade vi på det, det var riktigt smarrigt.

4sk te
2 dl varmt vatten
2 dl varm skummad mjölk

DRINK ME CHAI SPICED LATTE (250G) 


Gott nytt år!
Gimo, eller Chimå som morfar brukade säga.


Den sista banankartongen på ett tag.

Just nu är jag SÅ LESS på banankartonger, att packa upp och försöka hitta en plats till alla våra kära ägodelar. Istället för att bli irriterad på Kristian när han ville ordna alla våra böcker i bokstavsordning (efter författarens efternamn) gick jag ut och skottade snö. Nu har vi både en skottad garageuppfart och böckerna i bokstavsordning, inte illa! För nu börjar det likna nåt, äntligen. Vi vill så gärna bli klara ikväll och kunna koppla av ordentligt för då ska vi se Lars and the Real Girl som jag fått tips om av fina Teres.

Hejdå Umeå, Hej Gimo!

Sådär, nu bor vi i Gimo! I fredags och lördags packade vi hur mycket som helst, och hade hjälp av snälla Carin, Emelie och Sara! I söndags morse bar det av med flyttlasset. Hilde och jag satt i bak, och Kristian och Kicken turade om att köra. Vi hade räknat att vara framme vid 17-18, men väglaget var uruselt och mestadels kunde vi inte köra snabbare än 60 med vårt gigantiska och tunga släp. Efter att släppt av storstadsborna vid tåget i Uppsala kom vi till Gimo först vid 20-tiden. Efter att ha packat ur det som fanns i bilen stupade vi i säng 21.30. Igår morse fick vi släpa oss ur sängen för att äta frukost och sen lasta ur släpet. Några grannar kom och sa "Hej och Välkomna"! Sen åkte vi in till Uppsala, lämnade släpet och handlade på Kvantum, som de allra flesta andra som bor där vi nu bor passar på att göra när de är i stan. På kvällen fixade vi ordning köket, sen tog orken slut.

Idag har vi varit på lunch och fika hos mormor i Österbybruk och sen åkte vi till stan för att möta min syster som ska låna bilen till Sälen. Lite shopping hann vi även med - reafynd på Vagabond och handkräm på Lush.  

Ikväll har vi fixat med kläder och garderober, så nu börjar det snart likna nåt. 

Till mina fina vänner i Umeå som läser: Hoppas allt är bra med er, saknar er - men jag lovar att vi ses senare i vår! Och ni är välkomna hit när ni vill!

På fredag har vi blivit bjudna på middag hos familjen Eklöf, det ser vi fram emot! 

Bilder kommer snart.

Teliahelvetet

Apropå vår flytt beställde vi flytt av telefon och bredband för några veckor sedan. Vi läste om flytt på telias hemsida och blev mycket förvånade över att det skulle ta 8(!) dagar (se även den kursiva texten nedan - taget direkt från Telias hemsida) för bredbandet att kopplas in. Både jag och Kristian ringde upp Telia och frågade om det verkligen tog så lång tid för bredbandet att kopplas in. "Ja det gjorde det " var det svar vi fick 2 gånger. Då var vi tvungna att bestämma oss för om vi vill ha internet sista veckan i vår nuvarande bostad, eller vara utan internet i 8 dagar i vår kommande bostad. Vi bestämde oss för att vi hellre vill ha internet direkt i huset i Gimo än att ha det sista veckan i Umeå. Så den 12 januari skulle internet kopplas ur här på Laboratorvägen för att sedan garanterat finnas på Tjädervägen den 20 januari. 

Bredbandet och digital-tv följer med 
Om du har bredbandsabonnemang och digital-tv hos oss flyttas de automatiskt med och kopplas in cirka 8 dagar efter telefonen. Vi behöver din beställning ca 3 veckor innan önskat inkopplingsdatum. Vid flyttning av bredband för ungdom utgår ingen separat avgift. 

Döm om vår förvåning när vi i måndags fick ett brev från Telia som säger "Inkoppling av bredband på din nya adress sker samma dag, eller närmast kommande vardag, som din telefoni flyttas." Detta innebar ju att vi skulle kunnat haft internet ända tills den 19 januari i vår nuvarande lägenhet för att sedan i princip direkt kunna koppla upp oss i Gimo - då det bara verkar ta max 1 dag.

Vad hände med de 8 dagarna som det skulle ta? Vi bestämde oss för att ringa Telia och höra oss för hur detta kom sig och om det gick att ändra i efterhand.

Samtal nummer 1 (rings av Kristian) : Det är en medelålderskvinna i andra sidan luren som låter allt mer otrevlig ju längre samtalet går. Summan av kardemumman av samtalet blir:  "Det går verkligen inte att ändra på det datum som är satt för ur- och inkoppling av abonnemang."

Samtal nummer 2 (rings av mig) : Pratar med en kvinna i andra sidan av luren som verkar vara i ungefär samma ålder som mig själv. Jag var på hugget så att säga redan från början av samtalet, vilket nog gjorde att kvinnans bemötande kanske inte var det trevligaste heller. Hon verkar inte förstå problemet, och efter att vi pratat i några minuter frågar hon om det var i december vi flyttade. Eeeh nej säger jag, jag har redan sagt att flytten sker i januari och jag säger även att eftersom jag knappat in vårt hemtelefonnummer som maskinrösten som inleder varje samtal med Telia bett mig att göra för att de ska kunna hjälpa till snabbare så borde hon kunna se på sin lilla dator när flytten ska ske. Vi får även här reda på att det inte går att ändra på ur- och inkoppling av abonnemang."

Samtal nummer 3 (rings av mig): Möts av en trevlig kvinna i telefonen, tyvärr hinner vi inte komma så långt innan samtalet av någon anledning bryts. Synd när man ÄNTLIGEN fick höra en vänlig röst.

Samtal nummer 4 (rings av mig): Mannen på andra sidan luren heter Johan och är mycket trevlig. Han fattar på en gång vad det handlar om, och säger att "det där ska nog inte bli nåt problem att ändra. Jag ringer upp en tekniker imorgon och säger att det ska kopplas in den 19 januari istället för den 12. Det ska inte vara några som helst problem." Johan ringer även upp dagen efter och berättar att allt är fixat!

Vi är beredda att tro att Johan är Telias enda underverk. Hur som helst gjorde han oss väldigt glada och nöjda. Men jag vill fortfarande veta varför de bestämt hävdar att det tar 8 dagar att koppla in ett bredband...


Några konstateranden.

De kommande dagarna blir det  hejdå till så många fina och underbara personer som jag verkligen kommer att sakna.
Söndag är sista dagen på jobbet.
10 dagar kvar i Umeå.
Lägenheten är full av banankartonger.


    Fest på fest.

Det känns som att de senaste veckorna bestått av massor av helger, men snart blir det vardag igen, men inte än! 

    Idag fyller Kristian år, så det blev gofrukost, presenter och tårta! Ikväll ska vi förbi en kompis och sen blir det middag på Tapas. 

Nyårsdagen  


På nyårsdagen var vi något slitna. Vi lagade pappas recept på hamburgare, drack coca-cola och slappade i soffan. Nyår!

             
    Nyårsafton var riktigt trevlig! Förrätten var alldeles makalöst god - och bäst av allt - jag lärde mig göra egen majonäs (utan massa e-ämnen och annat strunt)! Varmrätten och desserten var också mycket goda, men som jag av någon anledning glömde föreviga på bild. Stadens fyrverkerier kunde vi se genom fönstret!