Tripp till Norrbotten!

Wohoo, livet leker! Igår var jag hos Fanny på Wow och fixade håret, är riktigt nöjd över både frisyr och färg! Idag åker jag och Kristian till Boden för att hälsa på hans föräldrar, ska bli riktigt skönt. Imorgon ska vi ev. ta en liten tur till Luleå. Sist jag gick på stan i Luleå hade jag precis fyllt 20 år och min kära syster skulle åka JSM i Luleå. Dock var det alldeles för kallt för det mesta under den veckan; både skidåkning och shopping. Temperaturen pendlade mellan -30 och -35 grader. Gnistrande blå himmel och solsken men ack så kallt. Jag handlade på systemet för första gången där, men de frågade inte efter leg, vilket kändes som ett litet nederlag. Nu blir det lite packning!
                

                                           

Från nåt gammalt till nåt nytt

Igår flyttade min mormor flyttat från sitt hem som hon bott i över 50 år, samt 2 generationer innan dess. Det är inte få minnen jag har från Gimogatan i Österbybruk. 26 år närmare bestämt, men jag som alla andra minns väl inte allt. Men det jag minns är allt från bad i diskhon, uppträdanden för mormor och morfar i vardagsrummet, springa barfota över gruset för att hinna in och svara i telefon, ligga ute i det gröna gräset i den trädgård som var världens finaste en gång, vara ute med morfar i båten och ta upp nät och faschineras över näckrosorna som faktiskt fanns i dammen en gång, plocka bellisar som fanns överallt och göra buketter till mormor, komma ner till en frukost bestående av mjölk och nyplockade hallon från den buske som var den bästa nånsin under sina gladaste dagar. Helt enkelt har en av de gamla smedjebostäderna i Österbybruk betytt väldigt mycket för mig.  Hur som helst har mamma rapporterat under den gångna veckans flytt, det tar tid att flytta och minimera ett helt hem och än är det inte klart. Men mormors nya lägenhet rapporteras vara mycket fin och hon har fått en ny säng som heter Karin. Inte illa. Ser fram emot att komma hem i oktober och se alla gamla saker och minnen i en helt ny omgivning. Men hjärtat finns alltid kvar på Gimogatan.

image136 Ett av de identiska husen på Gimogatan.

Plastikkirurgen

Igår kväll när jag låg i sängen och läste fredagens DN läste jag en artikel med rubriken "Här våldtogs Hanna". Det handlade om den 23-åriga kvinna som blev våldtagen av en plastikkirurg på en klinik i Malmö. Jag har läst om detta fall innan och verkligen äcklats av det. Människor är inte kloka och definitivt inte män som våldtar.  Jag blir helt vansinnig när jag tänker på hur många våldtäktsmän som går fria för att det svenska rättsystemet inte har mage att räcka till. För att inte tala om alla våldtagna kvinnor som blir förnedrade i svenska rättegångar. Vidrigt. Hur som helst tycker jag att alla borde läsa artikeln som fanns i DN - gör det här.

Solen skiner ute i alla fall

Är inne i en väldigt dålig period just nu, är känslig och nedstämd konstant känns det som. Försöker rycka upp mig idag och har just nu dinkelbröd i ugnen och planerar god lunch med Kristian när han kommer hem från skolan och innan jag ska till jobbet. Igår var Hilde här en sväng på kvällen, vi åt mandlar och bestämde att det blir filmkväll med en alldeles nyutkommen Beck (den nästsista för övrigt) hemma hos henne och Christian nästa onsdag. Då ska jag vara på topp igen! Nu blir det lite städning och sen ska jag äta frukost och se på Våra bästa år.

Hemmakväll

Skönt med fredag kväll igen. Kristian kom och mötte mig vid jobbet idag, sen blev det lite shopping. Förutom mat och och vin, blev det ett par svarta skor till mig. Till middag blev det indiskt och rödvin. Imorgon blir det ett eventuellt besök på bondens marknad och på kvällen blir det Shape Up på Plaza.

Skön söndag!

Mycket jobb denna vecka. Så härligt med en skön söndag idag! I fredags när jag kom hem från jobbet hade Kristian gjort varma mackor med kantareller och te, mycket uppskattat för en trött flicka. Igår var jag på jobbet i över 12 timmar, helt galet. På kvällen var jag och Sara hemma hos Hilde och åt kycklingsallad, brieost, nötter och ananas. Mycket gott och inatt har jag sovit som en prinsessa. Idag blir det lugnt, ska bara åka till Mio och klaga lite på att den svarta väskan skinn har börjat spricka i sömmarna. Det enda vi har i den är gamla DN-tidningar, och den enda färden den är ute på är mellan lägenheten och soprummet några gånger i veckan. Och i och med att det är just en väska för tidningar tycker man att den borde hålla för det + med tanke på priset på väskan.