Jag är feminist och stolt över det

Jag blir så jäkla less på folk som envist hävdar att de inte vill kalla sig feminist utan humanist. Och alla har de argumentet "jag vill inte kalla mig feminist på grund av vad det ordet betyder (manshatare) i Sverige idag". Feminism är en rörelse för kvinnors jämställdhet MED män, inte MOT män. När ska ni börja fatta?


Kommentarer
Postat av: evyevelin

kan det bero på att många vill se ett samhälle helt jämnställt oavsett kön, att man ska verka för båda könens samverkan och inte bara koncentrera på ett i taget. isåfall finns det risk att man hela tiden får starta en ny rörelse som ska främja männen eller kvinnorna, då är det betydligt bättre att arbeta för ett jämnställt samhälle oavsett kön.

2008-07-01 @ 00:40:26
Postat av: Karin

evyevelin: Men det är ju just det! Att folk blir så jäkla provocerade av ordet feminism! Lär er vad ordet betyder. feminismfeminismfeminismfeminismfeminismfeminismfeminism.

Postat av: evyevelin

Du menar att budskapet går fram bättre om det är provocerande? Känns mest som att det drar ner hela kampen i gyttjan i hopp om rubriker i någon tabloid. Tragiskt.

2008-07-10 @ 18:08:30
Postat av: Karin

evyevelin: Slå upp feminism i en ordbok. Jag menar precis tvärtom - folk borde inte bli provocerade av feminism, men det är ju just det som DU blir. Tragiskt att du inte vet ordets egentliga betydelse.

2008-07-10 @ 18:50:25
URL: http://kejkej.blogg.se/
Postat av: evyevelin

Tvärr så verkar det i mina och säkert andras ögon också (med tanke på att det finns sex miljarder människor i världen) som att du springer omkring och kallar dig feminist, försöker leva upp till något ideal som du läst och sen får det vara nog.



Vad gör du för att främja jämnställdheten egentligen? Skriver lite på din blog? Herregud, gör något åt situatonen först istället för att vara så Svensson och klappa dig själv på huvudet över hur duktig du är som bloggar om att du är feminist när du själva verket inte gör någonting för att förbättra situationen.

2008-07-22 @ 18:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback